Traducció

16 de gen. 2012

Sèrieadictes I


Com fa un poc més d'un any vaig fer un recull de les sèries que més m'havien agradat durant l'any o sèries que tot i tenir uns quants anys eren molt recomanables, aprofitaré aquests dies d'estudi infinits per a fer un recull semblant.


- Downton Abbey: Voldria començar amb aquesta sèrie que tant m'ha agradat, d'origen britànic i produïda per Carnival Films, és la història d'una família de classe alta provinent de l'aristocràcia anglesa. La història, quasi extreta d'una novel·la dels primers anys del segle XX, comença al 1912 i la seva ubicació és el Comtat de Downton Abbey, on la família hi té totes les seves terres. La família està composada pel comte, la seva esposa d'origen nord-americà i les seves tres filles, a part de comptar amb el majordom, l'ama de claus, els servents d'ambdós, la cuinera i la seva ajudant i el xòfer de la família. La trama transcorre entre fets com la mort del que anava a ser l'hereu del comtat a l'enfonsament del Titànic, la Primera Guerra Mundial i diverses trames amoroses.


- Camelot: Una versió de la famosa història del Rei Artús i els seus Cavallers de la Taula Rodona produïda per Starz. Ens presenta una visió de l'Anglaterra d'entre els segles XI i XII, amb les continues guerres entre els diversos nobles per controlar la corona. Entre ells sorgeix la figura d'un jove anomenat Artús que viu amb una humil família de camperols i el seu germanastre, tot això canvia quan es presenta el mac Merlí a casa seva i li diu que és el legítim hereu al tron. D'aquesta manera comença la seva aventura on haurà de fer-se valer com a futur rei i lluitar contra la seva germana, Morgana, que pretén el mateix. Per desgràcia puc afirmar que no hi haurà segona temporada per part de la productora. Però encara i així, és una de les millors sèries que he vist aquest any i la recomano si us agraden tant com a mi les sèries de temàtica històrica o fantasia ambientada en èpoques passades.



- The Walking Dead: Segurament ja haureu sentit a parlar-ne molt d'aquesta sèrie, i sincerament mereix la pena veure com un grup de persones sobreviuen dia a dia a uns Estats Units post-apocalíptics plens de zombis, anomenats “caminants”, que cerquen noves víctimes sense descans.



- Dilbert: Aquest any he recuperat aquesta sèrie d'entre els meus records, ja que (mirau si fa temps) recordava haver-la vist l'any 2003 pels matins, quan m'aixecava per anar a l'institut, abans de que comencessin, com cada any, amb el famós programa educatiu That's English, que sincerament no m'agrada mica. Dilbert es basa en el personatge de la tira còmica satírica creada pel caricaturista Scott Adams i publicada a periòdics sobre economia. El personatge principal és Dilbert, un enginyer que treballa a una gran empresa junt amb el seu amic Wally i els companys de feina, a més de comptar amb la presència del seu gos, Dogbert, que l'ajuda o l'emprenya. La sèrie es basa en un a visió satírica dels tòpics i realitats del món laboral occidental actual.



- King of the Hill: Traduïda al castellà com “El Rey de la Colina” és una de les altres sèries que he rescatat del passat. La sèrie és el viu retrat d'una família texana mitjana, és a dir, moderadament puritana, conservadora, paternalista i en conjunt, amb fortes conviccions sobre el que està bé i el que no. Hank, és la figura principal de la família, és un venedor de gas propà i aficionat a les segadores de gespa, durant el seu temps lliure s'ajunta amb els seus amics de tota la vida a beure cervesa, conversar i contemplar el barri. La seva família la componen la seva dona Peggy, el seu fill Bobby de 12 anys i la seva neboda Louanne. La trama tracta sobre com Hank ha d'enfrontar-se amb tot allò que no entén de la seva família i de la vida en general, adaptar-s'hi i acceptar-ho.



- Breaking Bad: Al mateix temps que The Walking Dead és una de les sèries revelacions. Tracta sobre Bryan Cranston, un professor de Química a un institut, que no cobra massa i es veu obligat a treballar, a més, a un netejador de cotxes. El seu fill d'uns 15 anys pateix una malaltia als ossos, i la seva dona que treballava com a comptable a una gran empresa abans de nàixer el seu fill, es troba embarassada. La vida de Bryan canvia sobtadament quan descobreix que pateix un càncer, això ho manté en secret a la família, i decideix que abans de morir vol proporcionar un futur a la seva família per a que els seus fills puguin estudiar a la universitat i la seva dona no hagi de pluriemplearse. Així que contacta amb un dels seus ex-alumnes i decideix dedicar-se a fabricar meta-amfetamina a un laboratori il·legal que munten dins una autocaravana.



- Els simuladors: “Los simuladores” en castellà, és una sèrie d'origen argentí que va ser exportada a Espanya per Cuatro l'any 2006. Tracta sobre un grup d'homes que es dediquen a realitzar “operatius de simulacre” on fingeixen ser altres persones per aconseguir satisfer les propostes dels seus clients, que solen ser persones amb problemes, que no saben a qui acudir i que contacten amb els simuladors mitjançant amics o coneguts seus que els hi recomanen. Les seves regles són estrictes; ells decideixen si el cas proposat els hi interessa o no; s'encarreguen de tot i només necessiten que la persona afectada participi en l'operatiu; el pagament es farà posteriorment a la operació; i finalment recullen les seves dades perquè els seus clients podrien ser útils per a participar en un operatiu de simulacre posterior.



- Game of Thrones (Joc de Trons): He deixat per al final aquesta sèrie produïda per la prestigiosa HBO, que des del meu punt de vista és la millor sèrie que he vist en anys i la podria classificar, com vaig fer amb Càrnivale, com una de les millors sèries de la història. Es tracta d'una adaptació de la novel·la de temàtica medieval-fantàstica de l'autor estatunidenc George R. R. Martin. La història transcorre al continent de “Ponent”, als “Set Regnes” s'hi senten rumors de que a l'altra banda del Mur han tornat els “Caminants Blancs”, a l'altre costat de l'oceà, els darrers membres de la familia Targaryen, expulsada del Tron dels Set Regnes està ajuntant a les tribus “Dothrakis” per a fer un gran atac sobre els Set Regnes, mentre la Casa Lannister només pensa en arribar al Tron. La trama es centrarà principalment en la Casa Stark, on Neddard Stark i la seva família regenten la regió "d'Hivernàlia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada